Minisim på Solskiftesbadet

När man känner sig trygg och har roligt lär man sig mycket!

Efter att ditt barn har gått på babysim brukar det vara lagom att fortsätta med minisim, som vi kallar vår simskola för barn upp till cirka 6 års ålder. Även barn som aldrig gått på simskola förut är välkomna, då allt vi gör anpassas efter individen och inga förkunskaper är nödvändiga.

Här övar vi vattenvana och vattensäkerhet med mycket glädje och lek. En förälder är alltid med barnet i vattnet. Vi blandar viktiga övningar som att flyta på rygg, bensparkar, att få vatten över huvudet, glidövningar med lek och sånger.

Vi tar emot en vuxen per barn. Vill ni ändå komma båda föräldrarna så kan man boka och betala för två platser.

Minisim-undervisningen sker i vår varma bassäng på Solskiftesbadet.

Från cirka 5 års ålder brukar barnen vara redo att börja på simskola på Söra simhall.

Minisim 1-2 år

Under kursen utvecklar vi övningar från babysim på individnivå så att varje barn har chans att utvecklas i sin takt. Vi arbetar för att barnen ska känna trygghet och självständighet i vattnet. Viktiga övningar är bland annat bensparkar och ryggläge. Vi kommer även att göra övningar vid/från kanten, dyk- och balansövningar.

Boka här!

Minisim 2-3 år

Under kursen kommer vi att öva på att bli ännu mer självständiga och säkra i vattnet. Här är läge att introducera flytkorvar, och vi fortsätter att träna på att föra oss framåt i vattnet. Dessutom övar vi på det viktiga ryggläget. Vi kommer även glida, flyta och hoppa från kanten.

Boka här!

Minisim 3-5 år

Nu är det dags att börja gå igenom arm- och bentagen för bröst- och ryggsim. Därefter övar vi på dem både separat och tillsammans. Vi kommer även öva på att flyta, glida samt att hoppa från kanten.

Boka här!

Minisim 4-6 år

Under kursen övar vi mycket på att få ihop arm- och bentagen för bröstsim ordentligt, vi slipar även på ryggsimmet. Vi kommer också träna på att hitta flytläget, glida och att hoppa från kanten. Efter detta steg är ditt barn redo att börja på Minisim Grön eller på simskola i Söra simhall.

Boka här!

Minisim Grön

En vuxen med i vattnet vid behov.


Förkunskaper: Från cirka 5 års ålder. Kunna doppa huvudet, hoppa från kanten utan flythjälpmedel. Det är viktigt att ni följer förkunskapskraven när ni väljer grupp av både säkerhets- och utvecklingsmöjliga skäl.

Mål: Kunna glida och flyta på mage och rygg utan flythjälpmedel samt kunna grunderna i bröst- och ryggsim och simma 5 meter bröstsim. Efter detta steg är ditt barn redo att börja på simskola i Söra simhall.

Boka här!

Inför minisimmet

När kan vi börja på minisim?
Från cirka ett års ålder, och ditt barn behöver inte ha några förkunskaper.

Finns det någon övre åldersgräns?
Barnen kan gå på minisim upp till cirka 5 års ålder. Därefter erbjuds simskola på Söra simhall.

Vad ska barnet ha på sig?
Barn i blöjåldern ska ha en godkänd babysimbadbyxa som sluter tätt i midja och ben, vilka finns att köpa på Solskiftesbadet och i Söra simhall. Engångsbadblöjor finns för dig som har glömt badbyxa.

Vad ska vi ha med oss?
Badkläder och handduk, ev något att äta/dricka. Skötbäddar finns i våra omklädningsrum och barnstolar finns i duscharna.

Hur länge är en lektion?
Varje lektion pågår 30 minuter.

Får båda föräldrarna vara med?
Förutsatt att det inte stör barnen eller övriga deltagare kan man titta på från land. Vi tillåter endast en vuxen per barn i bassängen, men om ni vill bada två vuxna är det möjligt att boka och betala för två deltagare.

Vad händer om vi missar en lektion?
Vi erbjuder endast återsim för missade tillfällen i mån av plats i pågående grupper.

Vår ligger badet?
Solskiftesbadet ligger på Solskiftesvägen 8 i Åkersberga. Buss 623 och 624 tar dig nära. Det finns även en parkering precis utanför byggnaden.