Söra simhall

Hinderbanan är på plats tisdagar och torsdagar från ca kl. 15.00, lördagar och söndagar ca. 11.00-16. 00 samt vissa fredagar efter 12.00

Det kan vara trångt i bassängen direkt när vi öppnar 15.00 så har du möjlighet så kom lite senare.

Privatlektioner simning

Under sommaren har vi privatlektioner i simning, både för barn och vuxna. Boka HÄR.

Nya öppettider!

Fr.o.m. 1/4-2020 så kommer Söra Simhall att ha ändrade öppettider. De nya öppettiderna kan ni se HÄR.

Simskolorna påverkas inte av våra ändrade öppettider.

Vi beklagar de eventuella besvären och hoppas på att allt går mot friskare tider så öppettiderna återgår till det normala.

Alla gäster som har medlemsskapen "vardagar före 15" är uppgraderade så ni har möjlighet att komma även efter kl:15.00. Badkorten gäller även för gym och gruppträning

Välkomna!

Simma, bada och träna

I anläggningen finns 25-metersbassäng med 6 banor, en undervisningsbassäng och plaskbassäng för små barn. Härutöver gym i två lokaler, ett café samt två sporthallar

Sommarkortet

Köp vårt populära sommarkort. Gäller för bad under perioden 20 maj till 30 augusti förutom i Söra simhall även på Huvudstabadet, Svedenbadet, Mörbybadet och Vasalundshallen. Utebaden öppnar den 15 juni.

I Söra Simhall gäller kortet även gym & gruppträning!

Förmånligt pris.

 • Vuxna 625 kronor
 • Barn 250 kronor

Medlemsförmån

Fram t o m augusti har Söra simhalls medlemmar möjlighet att utan extra kostnad bada och träna även på våra systeranläggningar. Välkommen till: Mörbybadet (stängt juli) i Danderyd, Vasalundshallen i Solna och till våra utomhusbad Huvudstabadet och Svedenbadet.

Gruppträningen påverkas

Med anledning av hur Coronaviruset drabbar oss som samhälle kommer vi behöva reducera vårt utbud av pass under en period.

Från och med 1 april kommer gruppträningspassen att få ändrade tider så håll utkik i appen eller på bokningssidan.

Nya Parkeringen

Kära gäster. Vi har nu fått en ny parkering som ligger på stationsvägen(på andra sidan vägen framför simhallen). Om ni väljer att parkera där så kom ihåg att anmäla er i receptionen här på Söra simhall, med registrerings nummer och ankomsttid/datum.

Anmälan till oss på Söra simhall behövs göras vardagar 06.00-18.00

Trivselregler

Vi vill gärna att du hjälper till med och respekterar följande:

 • Alla besökare ska erlägga entréavgift för att få tillträde till badanläggningen.
 • Alla som besöker Söra Simhalls badhus ska vara ombytta inne i badanläggningen.
 • Du som förälder eller vårdnadshavare har det yttersta ansvaret för barn under 18år.
 • Lämna aldrig barn under 6 år längre bort än en armlängds avstånd.
 • Använd badblöja/baby badbyxa på småbarn. Finns att köpa i receptionen.
 • Barn under 12 år ska medföljas av badande eller ombytt simkunnig vuxen.
 • Allt bad sker under eget ansvar.
 • Då barn och ungdomar omfattas av skolplikt är du som lärare ansvarig för besöket i badet under planerad skoltid. Det innebär bland annat att du alltid ska närvara och övervaka dina elevers besök.
 • Du ansvarar själv för dina eventuella värdesaker.
 • Det är inte tillåtet att medföra glas och/ eller porslin.
 • Observera att det inte är tillåtet att förtära alkohol eller att röka i anläggningen eller på tillhörande altaner.
 • Notera att det förekommer manlig och kvinnlig personal såväl i omklädningsrum som i dusch och bastu.
 • Personal har rätt att avvisa besökare som inte följer badets trivselregler eller missköter sig. Erlagd entréavgift återbetalas ej.
 • Det finns alltid livräddningsutbildade badvärdar i anläggningen.

Tack för att du hjälper till med att göra besöket till en trevlig upplevelse för samtliga badgäster. Kontakta gärna personalen om du har frågor!

Vattenträning

Vattenträning är skonsam och effektiv träning för hälsan.

Du kan se schemat och boka pass HÄR.

Bad och Gym

I Söra simhall kan du bada och träna. Här finns tre bassänger, en 25-metersbassäng, en undervisningsbassäng och en plaskbassäng. I gymmet har vi moderna maskiner. Vi har även gruppträning både på land och i vatten.

Text telefoni

För personer som av olika skäl har svårt att ringa och samtala finns två användbara tjänster. Textelefoni gör det möjligt för dig med hörselnedsättning, dövhet, dövblindhet eller talsvårigheter att ringa samt ta emot samtal genom förmedlade trepartssamtal i realtid. Teletal är en tjänst där du får stöd och hjälp i telefon-samtal.

Hitta hit

Det är lätt att komma hit. Anläggningen ligger intill Åkersberga centrum, cirka 500 meter från Roslagsbanan. Cykel eller bil fungerar såklart också.

Coronaviruset – hur vi agerar

Vi på Söra Simhall gör allt vi kan för att du som besökare ska känna dig trygg vid ditt besök hos oss. Våra besökares och medarbetares säkerhet har högsta prioritet och vi följer noga händelseutvecklingen i denna extraordinära situation.

 • Vi bevakar informationen från Folkhälsomyndigheten och andra berörda myndigheter och vidtar de åtgärder som rekommenderas.
 • Smittan sprids inte via klorerat vatten. Läs mer på Svenska Badbranschens hemsida.
 • Väl inarbetade städrutiner har utökats med ytterligare desinficering av utsatta områden (handtag, kranar, träningsutrustning).
 • Känner du dig frisk är du välkommen att besöka oss precis som vanligt! Är du sjuk, stanna hemma – för din egen och andras skull.
 • Vi uppmanar alla besökare och all personal att vara extra noga med handhygien.
 • Använd desinfektionsmedel för rengöring av händer och träningsutrustning.

Säkerhet

Verksamheten är alltid bemannad med hänsyn till att besökare ska kunna vistas i en trygg och säker miljö. Alla som arbetar i simhallen har grundläggande utbildning i hjärt- och lungräddning och livräddning. Personalen är förberedd på att hantera olycksfall och andra oplanerade situationer. Vi har ingen kontinuerlig bevakning i själva simhallen, utan personalen ronderar i anläggningen.